انجمن خیریه مردمی یاری به درمان های سلولی
شماره ثبت: ۴۲۷۴۸

طرح همراه

تا چند دهه اخیر دانش پزشکی علی‌رغم پیشرفت‌های شگرف در درمان بیماری‌های مختلف و ریشه‌کنی بیماری‌های عفونی و افزایش طول عمر انسانها، همچنان در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج نظیر بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی، سرطان‌های مختلف و بیماری‌های نقص ایمنی ناتوان بود. ؛ اما امروزه آینده علم پزشکی به سمتی حرکت کرده است که می‌توان با کمک فناوری‌های نوین جان انسان‌ها را نجات داد. استفاده از پیوند سلول‌های بنیادی، ژن‌درمانی و درمان با سلول های ایمنی راه علاج بلندمدت این بیماریها را فراهم آورده است و روش های نوینی برای درمان بسیاری از این بیماران معرفی کرده است که در بررسی های انجام شده علاوه بردرصد موفقیت درمانی بالای انها، از عوارض جبران‌ناپذیر جسمانی و طولانی شدن مدت بستری ناشی از درمانهای قبلی به طور قابل توجهی پیشگیری می کند.

خوشبختانه امروزه همگامی و همراهی بین رشته ای (علوم مختلف ریاضی، پزشکی و مهندسی) قابل قبولی برای پیشرفت و توسعه در حوزه سلول‌های بنیادی و طب بازشاختی درکشورمان ایجاد شده و این علم توانسته در عرصه خدمات درمانی کمک‌های خوبی به نیازمندان ارائه دهد. اما ارائه خدمات درمانی مناسب به بیماران صعب العلاج در سراسر دنیا و از جمله در کشور ما با مشکلات متعددی مواجه است. تعداد قابل توجهی از این بیماران برای دریافت خدمات لازم می باید ماهها و سالها در امید پیدا شدن یک روش درمانی نوین و امکان بستری شدن باشند. در این حین، بسیاری از انان زمان طلایی برای رسیدن به نتایج مطلوب درمان را در لیست انتظار از دست میدهند و حتی تعدادی نیز به دلیل طولانی شدن زمان انتظار فوت می کنند.

با توجه برآوردهای انجام شده، میزان نیاز دریافت درمان برای بیماری های اصلی در کشور جمعاً در سال  ۱۳۹۰ بالغ بر ۵۷۸ هزار نفر بود که البته قسمت اعظم این افراد شانس دریافت درمان های سلولی را نداشتند و این میزان تا سال ۱۴۰۴ به حدود ۹۰۰ هزار نفر خواهد رسید. البته این آمار صرفا مربوط به بیماریهای صعب العلاج یا بیماریهایی است که در فاز پیشرفته قرار گرفته اند و درمان آنها با روشهای معمول امکان پذیر نبوده و یا درمان ناپذیر می باشند.

علیرغم پیشرفتهای چشمگیر این علم در کشورمان بدلیل برخی  محدودیت ها از جمله مسائل مالی در حیطه ای پزشکی ، بهره مندی بیماران صعب العلاج از آخرین دستاوردهای علمی برای درمان بسیار کمتر از حد انتظار بوده و نیازبه تلاش های همه جانبه در جهت ایجاد زیرساخت های لازم و تجهیز مراکز درمانی و آزمایشگاه های پیشرفته و همچنین انتقال فناوری های لازم و همچنین آموزش نیروی های متخصص شدیدا احساس میشود.

لذا با توجه به لزوم بومی سازی این روش های درمانی مبتنی بر سلول و ژن درمانی و پزشکی بازساختی، خیریه ی امید سعی بر آن دارد که با همکاری و کمک های نوعدوستانه ی خیرین همزمان با تلاش برای انتقال فناوری های نوین، با ساخت، تجهیز و راه اندازی مراکز سلول درمانی پیشرفته زیرساخت های لازم برای توسعه ی درمان های موجود و نوین را فراهم آورده وامکان خدمت رسانی به روز را برای این دسته از بیماران مهیا سازد.

بدون شک، توسعه و تسریع ارائه خدمات درمانی به این بیماران درگروی شکل گیری مراکزی جامع و تخصصی در زمینه درمانهای نوین می باشد و با تاسیس مراکز مجهز می توان امیدوار بود که زمان انتظار برای ارائه خدمات درمانی نوین به حد چشمگیری کاهش یابد.

ارسالنظر